Annons
Vidare till norrteljetidning.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

TV: Mindre barn kan ha dött av corona – se Folkhälsomyndighetens pressträff

 
Coronaviruset
Visa alla artiklar

Statsepidemiolog Anders Tegnell berättar på myndigheternas pressträff på onsdagen att de utreder ett fall där ett mindre barn dött och om det handlar om covid-19. Mer vill han inte kommentera det fallet.

I stort säger Anders Tegnell att kurvan med smittade på många sätt lyckats hållas nere som Folkhälsomyndigheten velat, men att åtgärderna är fortsatt lika viktiga.

– Jag kan bara bekräfta bilden. Man kan sammanfatta det som att det är ett belastat men stabilt läge, säger Johanna Sandwall på Socialstyrelsen.

Följ senaste nytt kring corona-viruset – se sändningen från Expressen TV här:

På onsdagen klockan 14.00 höll flera myndigheter, bland annat Folkhälsomyndigheten, en pressträff för att berätta om senaste nytt gällande coronaläget i Sverige.

På pressträffen deltog Anders Tegnell, statsepidemiolog på Folkhälsomyndigheten, Johanna Sandwall, krisberedskapschef på Socialstyrelsen, Henrik Lysell, enhetschef på Socialstyrelsen och Anneli Bergholm Söder, Chef operativa avdelningen på Myndigheten för samhällsskydd och beredskap.