Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

TV: Lastbil tappade släp – här rullar det ner för backen: "Chauffören hade änglavakt"

En olycka inträffade på fredagsmorgonen då en lastbilschaufför skulle koppla från sitt släp. Något gick fel och släpet började rulla ner för backen.

Annons

I läsarfilmen kan man se hur chauffören springer efter det rullande släpet:

Olyckan inträffade strax efter klockan 08 på fredagen i Norrtälje.

– Alldeles nyss tappade en kille ett släp till en lastbil vid bowlinghallen som rullade hela vägen ner och stannade mellan husen på Balders båge, berättar en läsare som blev vittne till händelsen.

Chauffören hade stått vid korsningen Baldersgatan och Vårgatan i höjd med bussgaraget. Där hade han kopplat från sitt stora släp.

Enligt polisen började släpet rulla mot chauffören, som hann vika undan.

– När han skulle köra undan börjar släpet rulla släpet rulla ner för backen. Lyckligtvis rullade det raka spåret och hamnade mellan två fastigheter ute på gräsmattan, säger Ann-Christin Sigfridsson på Norrtäljepolisen.

Ingen person kom till skada i och med händelsen. Förutom någon stolpe som strök med blev det heller inga större materiella skador.

Enligt polisen hade det dock kunnat sluta riktigt illa.

– Chauffören hade änglavakt, säger hon.

Det är oklart hur olyckan inträffade, men polisen misstänker inget brott i och med händelsen.

– Vad vi kan se har han gjort de rutiner man ska göra när man kopplar från ett släp, men av någon anledning har det börjat rulla. Det är möjligt att de blivit något tekniskt fel, säger Ann-Christin Sigfridsson.