Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

TV: Konsert i höstens tecken

Susanne Alfvengren och Norrtälje manskör berörde med en blandning av låtar i höstens tecken under lördagens konsert.

Annons

Egetskrivet material och andras låtar. Susanne Alfvengren uppträdde på lördagen tillsammans med manskören under ledning av Thomas Sving i Norrtälje kyrka. Michael Blum stod som presentatör och underöll i vanlig ordning sin publik.

Det började med några fina höstmelodier. ”Dagarna mörknar minut för minut” sjöng Alfvengren i ”Höstvisan” skriven av Tove Jansson och Erna Tauro. Susanne Alfvengren vill med sin stämma beröra. Genom sin sång bill hon berätta en text. Och det var precis vad hon gjorde. Med inlevelse i rösten fylldes hela kyrkan av en vemodig men varm känsla.

Låtarna varvades med prat emellan. Hon förklarade sin kärlek till Roslagen och till havet. Det var en höstdag för 20 år sedan som hon flyttade till Roslagen från Gotland. ”Vi är glada och stolta över att du bor här”, berättade Michael Blum.

Det bjöds på en bredd av låtmaterial. Egna låtar som ”Kom in i mitt hus” och texter av Bellman framfört av Norrtälje manskör. Och mycket därimellan.

Tillsammans blev det en fridfull konsert i höstmörket.