Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

TV: Här startar branden i HVB-hemmet

Se grannen Isabell Berglunds dramatiska bilder bara några minuter efter att brandlarmet gått. Fredrik Lager, första brandman på plats, berättar vad som hände.

Annons

Isabell Berglund, 19 år, bor granne med det eldhärjade HVB-hemmet där tre personer befaras ha brunnit inne natten till tisdag. Hon var en av alla människor som försökte hjälpa till.

I ett mejl till Norrtelje Tidning skriver hon:

"Väl ute var gatan full av skräckslagna människor, grannar, vänner, personal, allt. Vi hämtade blöta handdukar till en brännskadad man och ville hjälpa till. Jag kände mig så hjälplös, vi fick inte göra något. Vi kunde inte ens gå ner till brevlådan på grund av värmen och all rök."

De bilder och filmklipp, som Isabell Berglund har tagit, har nu väckt räddningstjänstens intresse. De kan vara till hjälp för den fortsatta utredningen. I tv-inslaget ovan kommenterar det yttre befälet Fredrik Lager brandförloppet. Lager var första brandman på plats.

- Brandförloppet upplevde jag som att det gick väldigt snabbt, säger han i tv-inslaget.

Läs hela intervjun med Fredrik Lager i torsdagens Norrtelje Tidning.