Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

TV: Här fångas första öringen i Skeboån

Den första flugfiskade öringen är fångad i Skeboån. Fångstman blev testfiskaren Bosse "Xperten" Lindholm.

Annons

2010 inleddes det biotopvårdande arbetet vid Skeboån som bland annat syftar till att skapa ett framtida fiske efter havsöring.

För knappt två

veckor sedan hade Skeboåns sportfiske bjudit in tre erfarna flugfiskare för att göra det första provfisket i ån sedan projektet startade.

– Vi ville se hur de fiskade och höra synpunkter och idéer på vad vi ska tänka på när det gäller ån i framtiden, säger Patrik Bergqvist, projektledare som säger att de också var intresserade och se om någon öring hade övervintrat i ån.

Och det hade det.

Det visade den rutinerade flugfiskaren Bosse Lindholm när han lyckades fånga en öring på cirka två kilo.

– Det kommer att bli ett riktigt bra fiskevatten i framtiden och det var jättekul att fiska där, säger Bosse som har fiskat flitigt i bland annat Skottland och Norge samt i de flesta norrlandsälvar.

Öringen verkar ha klarat övervintringen i ån utmärkt då den var relativt välnärd.

Närmast väntar ett

ytterligare provfiske senare i vår och om allt går i lås kommer fisket att successivt släppas på under 2017.

– Det här var en milstolpe för projektet och något vi längtat efter. Nu kommer vi att se över vad vi kan göra för att förbättra för fisken att ta sig upp i ån, säger Patrik Bergqvist.