Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

TV: Här besöker Stefan Löfven Norrtälje

 
Val 2014
Visa alla artiklar

Socialdemokraternas partiledare och statsministerkandidat Stefan Löfven besökte Lommarskolan och berättade om en satsning på 32 miljoner för att anställa fler lärare och höja deras löner.

Annons

Tillsammans med Norrtälje kommuns oppositionsråd Ulrika Falk (S) besökte han Lommarskolan under tisdagen där de höll presskonferens med en ytterligare presentation av tidigare skolsatsningar. För Norrtäljes del kunde oppositionsrådet Ulrika Falk (S) berätta att det innebär 32 nya miljoner till att anställa fler lärare och att höja deras löner.

– Vi har två nyckelord och det är kunskapsresultaten och en jämlik skola, sa Stefan Löfven inför lärarna och ett större pressuppbåd.

– Det ska vara fokus på tidiga insatser. I förskolan vill vi minska barngrupperna för de allra minsta barnen. Vi vill också anslå resurser till att minska klasser där det behövs.

De 32 miljonerna är ett välkommet tillskott, säger Ulrika Falk.

– Det är ett bra stöd för oss att jobba vidare. Tolv miljoner gör att vi kan anställa 20 fler lärare, men även också att stärka yrkets attraktivitet. Där skulle vi då få ett stöd om 20 miljoner. Vi ser ju att vi har bland de lägsta lärarlönerna i länet, sa hon.

S i Norrtälje har sedan tidigare pekat ut skolan som den viktigaste frågan i valet.

– Skolan är den största skiljelinjen i dag. I dag har skolan en stram budget där barn- och skolnämnden inte ens får i hop sin budget. Vi ser att det behövs mer resurser, sa Ulrika Falk.

Efter besöket åkte Löfven vidare i Socialdemokraternas turnébuss till Gävle för att hålla torgmöte där.