Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

TV: Farlig promenad över vägen

Övergångsstället vid Stockholmsvägen är livsfarlig för pensionärer, menar Leif Samor, 71. – Trafikljusen slår om alldeles för snabbt, säger han.

Annons

– Äldre hinner inte passera övergångsstället i tid och de som går med rullator har inte en chans, säger Leif Samor upprört.

Han är aktiv i PRO (Pensionärernas riksorganisation) som länge drivit frågan om att förlänga trafikljussignalerna med fem sekunder vid övergångsstället på Stockholmsvägen, nära polisstationen i Norrtälje.

Kommunen har enligt honom uppträtt ”nonchalant” i trafikljusfrågan och han upplever att pensionärernas krav inte tas på allvar.

– Det händer ingenting. Trots att vi pensionärer utgör 20 procent av Norrtälje kommuns invånare verkar de inte bry sig, säger han.

Förutom alla pensionärer som går dåligt, tänker han också på de familjer med barnvagnar och måste skynda sig över den hårt trafikerade vägen varje dag.

Robert Klingvall, gatu- och parkansvarig på kommunen, menar att kommunen inte kunnat göra något eftersom gatan, framtill nu, legat under Trafikverkets ansvar.

– Vi har fått många klagomål och vet om att det finns brister vid övergångsstället. Gatan sköts numera av kommunen och bristerna kommer därför att åtgärdas i höst, när exakt vet vi inte än.