Annons
Vidare till norrteljetidning.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Tv-bonde stäms för förtal

En känd dokusåpa-profil från i Norrtälje kommun har stämts för förtal. Enligt uppgift ska mannen ha spridit falska rykten om svenska hopplandslagets förbundskapten.

I ett pressmeddelande berättar Svenska ridsportsförbundet att Sylve Söderstrand, förbundskapten för det svenska hopplandslaget, har lämnat in en stämning vid Norrtälje tingsrätt rörande förtal mot Peter Gustafsson, känd som ”Bonde-Peter” från TV4-programet Bonde söker fru år 2008.

- Eftersom det kommer att bli en rättegång vill jag inte säga mer än att min advokat har lämnat in en stämningsansökan. Detta är en affär mellan mig och motparten som pågått i 20 års tid och som jag äntligen vill ha ett slut på, säger Sylve Söderstrand till tidningen Ridsport på nätet.

Även Peter Gustafson, bosatt i Gottröra utanför Rimbo, tycker att det är bra att saken nu går till domstol.

- För mig är det en stor lättnad att äntligen få berätta vad jag varit utsatt för. Jag har aldrig påstått att det handlar om någon annan än mig själv och det har varit fruktansvärt att ha blivit kallad lögnare av Svenska Ridsportförbundet utan att någon har talat med mig och hört min version, säger han till tidningen.

Enligt tidningen Ridsport handlar förtalsmålet om en mångårig ryktesspridning om ett påstått fall av sexuellt övergrepp. 

I sitt pressmeddelande skriver Svenska Ridsportförbundet att ärendet för deras del är utagerat för länge sedan och att förbundet har ett fortsatt fullt förtroende för Söderstrand.