Annons
Vidare till norrteljetidning.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

TV: 100 000 i veckan kan testas för covid-19 – fler yrken ska prioriteras

 
Coronaviruset
Visa alla artiklar

Poliser, räddningstjänst och andra viktiga samhällskritiska grupper kommer att testas för covid-19 berättar Lena Hallengren, socialminister, på en presskonferens på fredagen.

Följ senaste nytt kring corona-viruset – se sändningen från Expressen TV här:

Sverige kommer att kraftig utöka provtagningen för att hitta smittade av covid-19. Det berättar statsminister Stefan Löfven (S) pressträff, socialminister Lena Hallengren (S) och Johan Carlson, generaldirektör för Folkhälsomyndigheten, på en presskonferens fredagen den 17 april 2020.

Patienter och personal inom sjukvården kommer fortsatt vara högsta prioritet berättar Lena Hallengren, men provtagningen kommer att utökas även till andra samhällskritiska grupper.

– Det handlar om poliser och personal inom räddningstjänst men också andra samhällskritiska yrken, säger Lena Hallengren.

Målet är att personal som i dag är hemma för att de har misstänkta symtom ska komma tillbaka i arbete så fort som möjligt.

Planen är att kunna testa ytterligare 50 000-100 000 personer i veckan. När den kapaciteten är möjligt är oklart säger Lena Hallengren.