Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Turistpoliser med Gangnam-stil

Sydkorea får återigen draghjälp av den kände artisten Psy, som
ligger bakom låten Gangnam style. Landets nya turistpoliser
bär kläder av samma designer och har uppträtt med dansen från den
populära videon.

Annons

Trodde du att vi hade hört nog om den populära musikvideon Gangnam style? Inte om man frågar Sydkorea. Landet utnyttjar fortfarande det faktum att videon hör till världens mest sedda på Youtube. Nu fortsätter man att locka turister med artisten Psys popularitet. I Seoul har man invigt nya turistpoliser, och de är iklädda uniformer som utformats av Kim Seo Ryong, designern bakom Psys kostymer. Inte nog med det - poliserna utförde också den berömda Gangnam-dansen under invigningsceremonin, skriver CNN.

De särskilda poliserna ska patrullera i populära turistområden, och kontrollera att taxichaufförer och handlare inte tar för mycket betalt. De ska också ge information på engelska, japanska och kinesiska.

"Meningsfullt arbete"

Psy anställdes i år som turistambassadör för Sydkorea och har gjort flera reklamfilmer för landet. Reklamen visas i 70 olika länder, och skildrar olika sevärdheter i Korea. Uppdraget är inget Psy blir rik på, han accepterade en låg betalning eftersom han ansåg arbetet meningsfullt, skriver CNN.

Förra året lanserades också guidade turer till Gangnam. Både hotell och tourguider erbjöd "Gagnam style-paket", även om de tvingades byta namn på turerna på grund av upphovsrättsliga frågor.