Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Turistboom till Grekland

Mängder av svenskar väljer Grekland sommaren 2014. Men redan nu
slår landet rekord i antal internationella besök.

Annons

Det verkar bli en Greklandssommar 2014. Efterfrågan stiger och flera researrangörer ökar sitt utbud till landet, Vinghöjer volymerna med 40 procent och Apollo ökar utbudet med närmare 20 procent.

- Grekland är en av sommarens bäst bokade destinationer och bokningsläget ligger 50 procent bättre än förra året vid den här tiden. Allra bäst bokar Rhodos och Kreta men även Skiathos bokar betydligt bättre än i fjol, säger Magdalena Öhrn, informationschef på Ving.

Båda charterföretagen har också olika kombinationsresor dit.

- Vi tror mycket på att erbjuda klassiska grekiska semesterfavoriter som enkelt kan kombineras med mindre grekiska pärlor, säger Kajsa Moström på Apollo.

Rekord i oktober

Redan nu märker Grekland av ett stort turisttillskott. Marketing Greece, som representerar landets privata turismsektor, rapporterar att antalet besök i oktober steg med hela 21,52 procent. Sammanlagt kom 847 000 personer, det hittills största antalet besökare som uppmätts under den månaden. Inför 2014 har organisationen redan registrerat en ökning på 10 procent.

Ökningen kommer efter flera år av vikande siffror för turismen i Grekland. Marketing Greece satsar nu på att locka runt 22-24 miljoner internationella turister per år, och man hoppas att de ska spendera omkring 800 euro var.

-Om vi uppnår de här målen kommer turismen att bidra till Greklands bruttonationalprodukt med 20 procent, säger organisationens styrelseordförande Andreas Andreadis till Daily Mail.