Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Turistattraktionerna alla vill se

Det är varken Eiffeltornet eller Big Ben som är världens mest
besökta turistattraktioner. Istället kan en plats i USA ta åt sig
äran.

Annons

Frihetsgudinnan och Pyramiderna må vara världskända - men mest besökta är de inte. Åtminstone inte när hembytarsajten Love Home Swap listar sevärdheter jorden runt. Bland världens 25 mest besökta ligger hälften i USA. Platsen dit allra flest turister tar sig är Las Vegas Strip, med nära 40 miljoner besökare om året. Strax därpå kommer Times Square och Central Park i New York, följt av Union Station i Washington D.C och Niagarafallen i Ontario.

Men dominerar gör annars Disney - som har hela tio attraktioner med på listan. Mest populär av alla dessa nöjesparker är Disney World i Florida, dit 17,5 miljoner hittar varje år.

Pyramiderna inte med

Eiffeltornet i Paris hamnar på 38:e plats. Notre Dame tar sig däremot upp till plats 13 och Sacré Coeur kommer på plats 18. Med på listan är också Förbjudna staden i Peking, Grand Bazaar i Istanbul och Zócalotorget i Mexiko City.

Varken pyramiderna i Egypten eller Frihetsgudinnan är med på listan. (TT)