Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Tungviktsmöte väntar i Parken

Rospiggarna har på tisdagen chansen att säkra en semifinalplats. Regerande mästaren Piraterna kommer till Parken två poäng bakom hemmalaget med två omgågarna kvar av elitserien. I Rospiggarna är Maciej Janowski redo att köra.

Annons

Kvällens match i Parken gäller synnerligen viktiga poäng i kampen om att ta sig till semifinal. Med två omgångar kvar av elitserien ligger Rospiggarna tvåa med Piraterna närmast bakom, två poäng efter.

– Det kommer att bli en riktig thriller. Vid vinst är vi klara för semifinal och vi ska göra allt som står i vår makt för att vinna, säger Rospiggarnas lagledare Mikael Teurnberg.

Maciej Janowski, Rospiggarnas ersättare till Grzegorz Walasek, är körklar och kommer till start i streckdramat. En tung förstärkning, men inget som gör Rospiggarna till favoriter, menar Mikael Teurnberg:

– Vi möter ett väldigt bra och namnkunnigt lag. Piraterna är regerande mästarna och vi är nykomlingar. De är självklart favoriter. Dessutom har de en hel del förare som kört mycket här och hittar runt i Parken, säger Teurnberg som anser att nyckeln till seger för Rospiggarna är att kunna matcha Piraternas bästa förare.

– Det är jämnheten i laget som tagit oss dit vi är i dag och det gäller att vi fortsätter med det. Alla gubbar måste bidra, men efter heat 9 har Piraterna stjärnor på banan resten av matchen. Våra bästa måste rå på deras bästa.

Lagen

Rospiggarna1. Andreas Jonsson (K)

2. Maciej Janowski

3. Kim Nilsson

4. Timo Lahti

5. Mads Korneliussen

6. Chris Harris

7. Jonas Davidsson

Piraterna1. Bjarne Pedersen

2. Chris Holder

3. Darcy Ward

4. Linus Sundström

5. Greg Hancock (K)

6. Simon Gustafsson

7. Fredrik Engman