Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Tung förlust för Rimbo mot H43

Några minuters inledande show av Ken Tollbring gav en klar ledning. Sedan stängde H 43-målvakten igen butiken mot Rimbo.
- Vi gjorde deras målvakt bra - igen, säger Dick Tollbring efter förlust med 27-35.

Annons

Inledningen på matchen blev ett trendbrott för Rimbos del. I tidigare matcher har man ofta hamnat på efterkälken direkt men nu skaffade sig Rimbo nästan omgående en femmålsledning.

Ken Tollbring visade vägen då han satte tre bollar i mål under matchens fyra första minuter. Ett par av dem riktiga projektiler från distans upp i nättaket.

- Vi spelar på det sättet och denna gång gick det med oss, säger Ken Tollbring.

Faktum är att 7-2-ledningen borde varit ännu större och att den inte var det kan ha varit matchavgörande. För trots de vackra siffrorna på tavlan hade Rimbo nämligen redan då missat ett antal fina lägen och detta var något som man fortsatte med under resten av ma tchen.

- På bortaplan måste man vara prickfri när det gäller att sätta frilägen, säger Dick Tollbring.

H 43:s målvakt Torbjörn Jacobsson såg stundtals ut som en världsmålvakt och hemmalaget sprang ikapp och förbi redan innan paus.

- Vi spelade ändå ett hyfsat försvarsspel under första halvlek, men de gjorde några lyckade byten som gav resultat, säger Dick Tollbring.

Rimbo sågs med poängchans i paus och ännu bättre blev det när Endrit Abdullahi genom bra skytte tre gånger om såg till att underläget endast var uddamålet stort. Abdullahi blev för övrigt Rimbos bäste målskytt då han stod för åtta fullträffar.

Men resten av halvleken och matchen handlade endast om ett lag. H 43. Torbjörn Jacobsson räddade och räddade bollar och hemmalaget sprang i väg till en klar seger.

- Vi hängde med huvudena, konstaterar Dick Tollbring.

Målvaktsspelet är en sak som måste förbättras om Rimbo ska ses med möjlighet till poäng i kommande elitseriematcher. Denna gång kom Jonatan Widgren och Andreas Mattsson tillsammans upp i hälften så många räddningar som hemmalagets Torbjörn Jacobsson.

- Vi har haft ett målvaktsspel på samma nivå som motståndaren i en match och då var vi nära, konstaterar Dick Tollbring.

Effektiviteten är en annan komponent. De tekniska felen måste minimeras och de klara lägena måste i mycket högre omfattning omsättas i mål.

- Presterar vi på den nivå som vi gjorde i andra halvlek räcker vi inte till, då har vi inte en chans i den här serien, säger Dick Tollbring.

- Allt måste bli ett snäpp bättre. Vi skulle haft någon eller några poäng på de matcher vi spelat men vi lär oss hela tiden, vi är ett ungt lag, säger Ken Tollbring.

Elitserien

H43-Rimbo 35-27 (15-13).

Rimbos mål: Endrit Abdullahi 8, Jerry Tollbring 5, Jeff Tollbring 4, Ken Tollbring 4, Johan Lundgren 3, Fredrik Johansson 2, Fredrik Blomqvist.