Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Tummen upp för Rö som postadress

Äntligen bor de i Rö och inte i Rimbo även i postens värld. Med det är en två år lång kamp är över.

Annons

Vid årsmötet våren 2014 i Rö hembygdsförening beslutades att styrelsen skulle kämpa för att åter få Rö som postadress.

Föreningen som bara är fem år gammal, men som redan har 200 medlemmar, har ända sedan starten jobbat för att stärka ortens identitet, påpekar ordförande Björn Bergström.

Till identiteten hör i allra högsta grad ortnamnet. Särskilt eftersom Rö hetat Rö ända sedan 1200-talet. Ortnamnet omnämns första gången år 1257. Rö var också egen kommun fram till 1952.

Så det blev total uppslutning på årsmötet kring förslaget.

– Det blev hurrarop och applåder, berättar Ann Britt Bergström och Christina Lindberg sekreterare respektive kassör.

De firar med kaffe och björnbärsmuffins att de äntligen nått resultat.

Fast i vintras hade de börjat tvivla, berättar Ann Britt Bergström. För efter att de skickat en skrivelse till kommunen och fått postivit besked så hände ingenting.

Det visade sig att kommunen ”glömt” skicka in deras ansökan till Postnord. Efter att den fadäsen retts ut gick det snabbt. Den 29 juli kom beslutet från Postnord.

Att det uppskattas av alla i Rö förstår man. Norrtelje Tidnings notis på facebooksidan har lästs och delats av tusentals personer.

Ansökan har godkänts

Den 29 juli fick Rö hembygdsförenings styrelse beskedet att landets postnummerråd har godkänt ansökan om att bli egen postort.

Beslutet gäller från och med 6 mars 2017. Då kommer Postnord ha ändrat sockenbornas postadress till Rö.

Ändringen gäller för boende i Rö med postnummer 762 93.

Information till berörda skickas ut i september.