Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Trögt för centrumplaner i Älmsta

Vad händer med Älmsta centrum? Frågan ställs av både politiker och Väddöbor som efterlyser den nya detaljplanen för orten.

Annons

2006 beslutade fullmäktige att ta fram en ny detaljplan över centrala Älmsta. Målet var att skapa förutsättningar för utveckling och en attraktivare stadsmiljö. Fem år senare satsade kommunen 400 000 kronor på projektet genom att anlita konsultföretaget Sweco som skulle jobba fram planen. Arbetet skulle göras tillsammans med Älmstaborna som fick ge synpunkter via dialogmöten. Men sedan har det varit tyst.

– Massor med jobb lades ner men ingenting händer. Fördröjningen stoppar utvecklingen i Älmsta, säger Mats Ryderborn, ordförande i Väddöbygden ideell förening.

Mats Wedberg (MP) undrar också vart planen tog vägen. Han kräver besked från kommunalrådet Kjell Jansson (M) via en fråga till fullmäktige.

– Det har varit en lång process med många knutar att lösa, bland annat var bussdepån och brandstationen ska ligga, säger Kjell Jansson.

En lösning är på gång. SL-bussarna blir kvar medan flytten av brandstationen utreds. Och området mellan banken och centrumtorget ska frigöras för mer handel.

– Den nya planen bör kunna antas i början av 2016, säger Kjell Jansson.