Annons
Vidare till norrteljetidning.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Trög fiskepremiär

Plusgrader gör Norrtäljeån isfri.

På nyårsdagen stod längs Norrtäljeån en och annan som letat sig ut för att prova fiskelyckan dagen för årets fiskepremiär.

– Det har köpts en del fiskekort. Men det var dåligt med fisk, de fick just inga, säger Kenneth Jonsson, ordförande i föreningen Norrtälje sportfiskare.

Sedan 1981 har yngel årligen satts ut i ån. Efter utsättning vandrar fisken sedan ut i Östersjön för att återvända två till tre år senare. 2011 gick det inte att få tag i fisk för utsättning på grund av sjukdom i bassängen hos fiskuppfödaren.

– Men för två år sedan satte vi ut väldigt mycket och det mesta kommer väl i så fall tillbaka, säger Kenneth Jonsson.

Exakt hur den ovanligt varma vintern påverkar sportfisket är oklart, men om inte annat så borgar plusgrader åtminstone för en isfri å.

– Det borde vara positivt, skulle jag tycka, inte att det är varmt men att det inte är is i ån, det är bra vattenflöde och det går att komma åt fisken. Men den varma vintern påverkar nog hela naturen, säger Kenneth Jonsson.