Annons
Vidare till norrteljetidning.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Trio lämnar Rospiggarnas styrelse

De sitter kvar säsongen ut. Men sedan lämnar en tung trio Rospiggarnas styrelse.– Vi känner att det är rätt läge att lämna över till några andra, säger Göran Lindblom, vice ordförande och sportchef i klubben.

Göran Lindblom, ordföranden Lennart Thoresson och ledamoten Mikael Teurnberg har nyligen meddelat övriga styrelsen och medlemmarna beslutet. Att en sådan betydande del av en styrelse lämnar samtidigt kan tyckas dramatiskt. Men det är det inte alls, menar trion.

– Nej, nej. Vi tog över den här gången 2009 och nu är klubben på fötter igen och då tycker vi att det är läge att lämna stafettpinnen vidare, säger Lennart Thoresson.

Arbetet med och i en speedwayklubb är mastigt och en stor anledning till att trion vill kliva åt sidan är hälsoskäl.

– Jag kan mycket väl tänka mig en annan roll i klubben, men jag måste tänka på min hälsa och dessutom har jag ett företag att sköta som blivit lidande under åren som sportchef och styrelsemedlem i Rospiggarna, säger Göran Lindblom.

Thoresson kan också tänka sig att bistå en ny ordförande på något sätt.

– Men jag måste också trappa ned, säger han. Jag är inte ung längre och har hittills inte orkat åka med till bortamatcherna för att hemmamatcherna tar så mycket kraft. Nu hoppas jag kunna åka bort också.

Mikael Teurnberg är Rospiggarnas ansikte utåt ”på tusen plan”, förutom styrelsearbetet sköter han, bland annat, jobbet med att jaga sponsorer och han är lagledare för elitserielaget.

Innebär det här att du slutar som lagledare också?– Nej, de frågorna hänger inte ihop, säger han. Jag jobbar alldeles för hårt och för mycket och måste också tänka på min hälsa, jag måste trappa ned lite. Men det här beslutet handlar bara om att jag ställt min plats i styrelsen till förfogande.

Att trion går ut med detta redan nu beror på att de vill ge klubben tid att i lugn och ro hitta en ny ordförande och nya styrelsemedlemmar innan hösten.

– Och det är inte lätt att hitta folk som vill göra det jobbet. Tyvärr har vi gjort misstaget att inte utse en valberedning, så vi får helt enkelt ragga våra egna efterträdare, säger Göran Lindblom.

– Vi får vara självkritiska där, säger Teurnberg. Vi har helt enkelt inte varit tillräckligt duktiga på att rekrytera folk och att släppa ifrån oss arbete.

Vad söker ni i en ny ordförande?– Vi behöver absolut inte ha en ordförande som kan speedway, den kunskapen kan man ha på andra håll, säger Lindblom.

– Vi vill gärna se någon med goda kontakter i företagsvärlden, säger Teurnberg.