Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Trevligaste städerna i världen

Världens trevligaste stad ligger på andra sidan jorden. Här är platserna där man får ett något bättre bemötande.

Annons

Vill man besöka världens vänligaste plats får man resa långt. Det är nämligen Melbourne i Australien tillsammans med Auckland i Nya Zeeland som hamnar på första plats när Conde Nast Traveller rankar de trevligaste städerna. Invånarna i Auckland prisas för sin humor och Melbourne kallas i undersökningen för "coolhetens huvudstad". I topp fem placerar läsarna sedan Victoria i Kanada och Charleston i USA. På delad femte plats kommer irländska Dublin och ännu en australisk stad, nämligen Sydney.

Johannesburg värst

Men det är inte bara människorna som bedöms när städerna rankas. Smutsiga eller våldsamma städer har röstats fram som mindre trevliga. Till exempel utses Johannesburg i Sydafrika till världens otrevligaste stad, på grund av dålig säkerhet. Andra platser som får hårda omdömen är Beijing, på grund av luftföroreningarna, Monaco som anses överbefolkat och Frankfurt för att folk uppfattas som oförskämda. Flera franska städer får också kritik, bland annat tycker folk att Marseille känns hotfullt, att Cannes ger ett blekt intryck och att Paris invånare är kalla och otillgängliga.