Annons
Vidare till norrteljetidning.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Tredje raka förlusten för "lojt" Rimbo Hockey

Tränaren Jesper Carlzon besviken över lagets insats.

Det var målvakternas afton i Rimbo i går kväll, vilket också matchresultatet 1–0 till Mälarö visade. Bortalagets Staffan Östlund och Rimbos Viktor Åkerlund var matchens två bästa spelare. Tillsammans motade målvaktsduon 72 skott: Åkerlund 42, Östlund 30.

– Jag tycker att jag gör en bra match, det kändes stabilt. Jag försökte göra allt jag kan för att hålla oss kvar i matchen och så att det ska räcka till en seger. Men det gjorde det inte i dag, och det är rätt frustrerande, säger Viktor Åkerlund.

Inledningsvis var det också han som fick jobba mest av planens aktörer. Rimbo började matchen slarvigt och med drygt två minuter spelade bjöd en hemmaback Mälarö på ett friläge men Åkerlund stod i vägen. Mälarö ägde den första perioden och vann skottstatistiken med hela 25–10, men Åkerlund stod pall.

– Jag hade rätt bra koll under perioden. Det var några puckar jag inte såg och fick på mig. Där hade jag lite tur, säger Åkerlund.

I andra perioden spelade Rimbo upp sig marginellt, laget förmådde dock inte att skapa några heta chanser, och när de väl gjorde det stod Östlund i vägen.

– Mälarö spelade väldigt disciplinerat och vi hade svårt att komma till bra lägen. När vi väl kom in på mål så fick deras målvakt ta hand om första skottet och returen i lugn och ro, säger Rimbos lagkapten Niklas Eriksson.

Han och Rimbo fick en mardrömsstart på tredje perioden. Bara 17 sekunder hade gått innan Mälarö spräckte Åkerlunds nolla genom Martin Fjällby, lillebror till före detta Rimbo-spelaren Per Fjällby.

Det målet blev matchens enda. Rimbo tog ut målvakten på slutet men Östlund och Mälarö höll undan. En rättvis seger för Ekerö-laget som spelade smart och disciplinerat matchen igenom. Mälarö kom till spel med endast elva utespelare.

Rimbo-tränaren Jesper Carlzon var oerhört besviken efteråt.

– Vi spelar alldeles för lojt. Intensiteten och aggressiviteten visade vi först när det återstod fem minuter av matchen, säger han och syftar på det slagsmål som Rimbobacken Kim Åkerlund hade med Mälarös amerikan Zachary Joy.

Rimbo har nu tre raka förluster, visserligen en efter straffar. Härnäst väntar ett dubbelmöte hemma mot Sudret lördag och söndag.

– Vi får ta och samlas tidigare innan matchen på lördag och snacka igenom det här. Vi måste gå tillbaka till grunderna och börja kriga, säger Carlzon.

Division 2 fortsättningsserien herr

Rimbo Hockey-Mälarö 0-1

(0-0, 0-0, 0-1)

Publik: 98 (Arkadien).

Nästa match för Rimbo: Sudret hemma, lördag 1/2 .