Annons
Vidare till norrteljetidning.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Tre släppta för helikopterrånet

Tre av de tio män som stått åtalade för helikopterrånet i Västberga för ett år sedan släpptes på torsdagen på fri fot. Den 35-årige helikopterpiloten från Roslagen var inte en av dem.

Södertörns tingsrätt beslutade på torsdagen att släppa tre av de misstänkta helikopterrånarna på fri fot. De släpptes på eftermiddagen.

– Men det här betyder inte att de kommer att frikännas, säger rättens ordförande Catarina Barketorp till Aftonbladet.

Två av dem som har släppts, en 31-åring och en 32-åring från södra Stockholm, stod åtalade för att ha lagt ut fotanglar och kedjor för att spärra av gator kring G4S värdedepå. De har suttit häktade sedan slutet av oktober i fjol.

Den tredje är en 24-årig man som misstänks ha placerat ut en bombattrapp vid polisens helikopterbas i Myttinge på Vämdö. Han har suttit häktad sedan mitten av november. Åklagarna Leif Görts och Björn Frithiof har yrkat tio års fängelse för de tre.

En fjärde man, en 38-årig låssmed från Roslagen, släpptes ur häkte redan i mars, flera månader innan rättegången inleddes. Enligt åklagarna var det han som värvade den 35-årige helikopterpiloten att medverka i rånet.

Av de tio män som har åtalats för medverkan i det grova rånet har bara en av dem, en 31-årig man från Stockholm, erkänt. Övriga åtalade nekar till brott.

Den 7 oktober meddelar tingsrätten sin dom i målet.