Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Tre män misstänkta för däckstölderna

I helgen slog polisen till mot ett suspekt däcklager. Nu ska omkring 600 däck matchas med rätt ägare.

Annons

I lördags hittade polisen en misstänkt häleridepå med stulna däck i en lada mellan Finsta och Rimbo.

Omkring 600 däck beslagtogs och på måndagen började polisen katalogisera det misstänkta stöldgodset och samtidigt matcha det mot tidigare stöldanmälningar.

– Det kommer att bli ett mödosamt arbete att härleda däcken till rätt ägare, säger Roslagspolisens presstalesman Christer Sandström.

Polisen har de senaste månaderna fått in mängder av anmälningar om stulna däck och fälgar. Men det brukar vara svårt för den enskilde att beskriva hur de stulna däcken såg ut.

– Många är nog som jag. Man vet varken märke eller mått på sina däck. Däremot brukar däcken alltid vara ”i väldigt bra skick” när de anmäls stulna, konstaterar Christer Sandström.

I de fall ägaren har en specifik fälg och vet både däckmärke och mått kan det gå lättare att få tillbaka sina däck.

– Nu ska vi först stämma av alla däck med det som finns anmält, sedan ska vi höra hur de misstänkta hävdar att de har fått tag i alla däck. Det kan bli svårt att få ihop det.

På tisdagen väntas de tre baltiska männen, alla i 30-årsåldern, som greps i lördags begäras häktade för grovt häleri alternativt grov stöld.

På måndagen gjorde polisen flera husrannsakningar i länet, men i nuläget är man förtegen om vad som har hittats.

– Men det har stärkt oss i vår tes att det här handlar om organiserad verksamhet, säger Christer Sandström som inte utesluter att det kan komma att ske flera gripanden inom kort.

Den som nyligen har blivit av med däck -och har gjort en tydlig anmälan om fabrikat och mått, kan vända sig till polisen på telefonnummer: 114 14.