Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Tre bränder i Roslagen under tisdagen

Strax före klockan ett på tisdagen upptäckte brandflyget en brand väster om Hallstavik. En halvtimme senare slog de larm om en ny brand väster om Rimbo. Vid 22-tiden började det brinna i Skalhamra.

Annons

Det var när brandflyget var ute på en vanlig flygtur som de upptäckte två rökpelare i kommunen. Det visade sig att båda bränderna hade uppstått i terräng på platser som det tog tid för räddningstjänsten att komma till med sina brandbilar.

När Norrtelje Tidning pratade med Storstockholms brandförsvar strax före klockan tre var båda bränderna hittade.

Branden väster om Hallstavik låg på en höjd under en kraftledning. Räddningstjänsten fick dra slang 400-500 meter för att komma åt att släcka.

Branden i Närtuna, väster om Rimbo, uppstod i närheten av Hävsjön. Där kommer släcknings- och eftersläckningsarbetet pågå hela natten mot onsdag. Från början brann det på en yta om 1 000 kvadratmeter. 

Strax före klockan 22 på tisdagen kom ett nytt larm om gräsbrand. Den här gången vid Skalhamra gård, Gottröra. Det rör sig om en yta på ungefär 1 000 kvadratmeter där med. Klockan 22.05 var brandstyrkan ännu inte framme vid platsen. 

Visst eftersläckningsarbete har krävts när det åter har börjat ryka på platserna.