Annons
Vidare till norrteljetidning.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Trängselskatten kan höjas

Det högsta sammanlagda beloppet per dygn kan nästan dubblas.

Regeringen föreslår att trängselskatten i Stockholm höjs och att trängselskatt ska införas på Essingeleden, skriver SR P4 via TT . Det högsta sammanlagda beloppet per dygn kan höjas från 60 till 105 kronor.

När det gäller beloppen i Stockholms innerstad kan de höjas till 35, 25, 15 och 11 kronor, beroende på tid på dygnet. För Essingeleden gäller 30, 22, 15 och 11 kronor.

Förändringarna föreslås gälla från 2016, men efter att Förbifart Stockholm öppnat 2022 ska avgifterna på Essingeleden sänkas.

Sammanlagt kan man säga att kostnaden för en privatbilist med två dagliga passager till och från arbetet skulle kunna öka mellan 11 250 och 15 750 kronor årligen.

Den sammanlagda trafikminskningen till följd av förändringarna beräknas uppgå till cirka tre procent i innerstaden och cirka en procent i regionen.