Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Tränare anmäld för våldtäkt mot barn

Norrtäljepolisen utreder en anmälan om våldtäkt mot barn. Brottet ska ha begåtts för flera år sedan, men polisen befarar att det kan finnas flera målsägare.

Annons

Det är en kvinna som i dag är i 20-årsåldern som har polisanmält att en tränare utsatte henne för sexövergrepp då hon var i nedre tonåren.

– Brotten ska ha begåtts under 2004-2005, men det är inte ovanligt att man går och bär länge på en sån här sak och inte vågar fatta mod och anmäla förrän man har blivit mer vuxen, säger kriminalinspektör Marie Lundberg vid Norrtäljepolisen.

Utifrån anmälan framgå r det inte om det är en enstaka händelse eller flera sexövergrepp som ska ha skett i samband med att flickan utövade en individuell sport i en klubb i Norrtälje kommun. Kvinnan ska förhöras inom kort och sedan beslutar polisen hur de går vidare. I nuläget utreds anmälan som våldtäkt mot barn men det kan ändras.

– Vi vill först höra vad hon har att säga. Men om det finns ett brottsoffer finns det säkert flera. Det är så det brukar vara, säger Marie Lundberg.

Vare sig den utpekade tränaren eller klubben kommer att kontaktas förrän polisen har fått mer information.

– Men det är viktigt att det anmäls så vi snabbt kan utreda vad som har hänt. Den här tränaren kan ju mycket väl vara aktiv fortfarande, säger Marie Lundberg.

Fler anmäler våldtäkt

År 2005 anmäldes fyra fall av våldtäkt mot barn i Norrtälje kommun. I fjol anmäldes 14 fall, enligt statistik från Brå.

Det är den enskilde, inte arbetsgivaren eller sportklubben, som kan begära ett utdrag ur polisens belastningsregister.

Förra året begärde en kvarts miljon jobbsökande ut registerkollar åt sina framtida arbetsgivare.