Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

”Tråkigt att Robert Johansson väljer den vägen”

Centerns gruppledare Berit Jansson har fått besked om att Robert Johansson väljer att lämna partiet i protest mot den lokala centerledningen.

Annons

– Det är tråkigt att Robert Johansson väljer den vägen, säger hon och förklarar sin syn på politik utifrån det missnöje hon förstår ligger bakom Robert Johanssons beslut.

Berit Jansson menar att samverkan med de andra borgerliga partierna går ut på att söka gemensamma lösningar och kompromissa.

– Det tog jag i hand på när vi ingick samverkan och har jag tagit i hand så har jag tagit i hand.

Samtidigt konstaterar hon att det är svårare att driva och föra ut sin politik för ett parti som inte har hand om uppdraget att vara kommunstyrelsens ordförande. Att Per Lodenius fått mest stöd i den interna medlemsomröstningen tar Berit Jansson med ro.

– Våra medlemmar ska rösta efter sin övertygelse och det har de gjort. Per Lodenius hade blivit en bra gruppledare, men han valde att inte stå överst på listan.

Till bilden hör också att bara en tredjedel av medlemmarna röstade.

– Det är synd. Jag vet inte vad det beror på, men jag är nyfiken på varför.

Nu tar partiet itu med att jobba fram ett valprogram. Skoldebatten kommer med all säkerhet att fortsätta, men Berit Jansson tror inte att den planerade utredningen om skolan, kan presenteras innan valet.