Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Trafikverket varnar för halka

Det är halt på vägarna i Norrtälje och Trafikverket uppmanar bilister att ta det lugnt i nyårstrafiken.

Annons

Det är dagen innan nyårsafton och det råder frosthalka i Norrtälje och hela Stockholms län. Och väderleken väntas inte förändras. Vägbanorna är fuktiga med en temperatur på omkring 0 grader vid vägytan.

Trafikverket rapporterar om blöta vägbanor, bland annat på E18 Norrtäljevägen, väg 76 mot Hallstavik och väg 77 mot Knivsta, och varnar främst för halka på de mindre vägnäten. Men än verkar nyårstrafiken inte ha kommit i gång på riktigt i Stockholms län.

– Det är väldigt lugnt ute på vägarna. Vid nyårshelgen brukar resmålet vara rätt närliggande, så trafiken kommer nog i gång i morgon, säger Beisi Sundin vid Trafikverkets pressjour.

Hon tipsar bilister som ska ge sig ut i trafiken om att hålla koll på halkprognosen.

– När vägbanorna är våta kan det lätt frysa på när det blir kallare. Då är det väldigt viktigt med avstånd. Stressa inte, kör försiktigt och kör efter vägunderlaget, säger Beisi Sundin.