Annons
Vidare till norrteljetidning.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Trafikfarlig väg ska bli säkrare

Trafikverket och Norrtälje kommun har nu tillsammans tagit fram en ny plan för förbättringsåtgärder för vägen från Norrtälje till Grisslehamn.

En åtgärdsvalsstudie (tidigare förstudie) för väg 76/283 är snart klar. Den presenteras i maj. Studien har föregåtts av ett intensivt arbete, där även medborgarna har varit med och fått säga sitt.

Bengt Ericsson boende i Nånö, är en av dessa. De andra är Rune Karlsson från Framtid Älmsta, Per-Eric Wilén, Söderbykarls Utvecklingsgrupp samt Christer Karlsson, hamnchef i Grisslehamn.

– Vi kommer att ha ett möte i Estuna bygdegård för att informera de boende om den nya vägutredningen, säger Bengt Ericsson.

De föreslagna åtgärderna kommer att ge stora förbättringar av vägen, tror han.

– Det blir en hel del förbättringar av trafiksäkerheten. Både cyklister och gångtrafikanter blir mer skyddade, säger Ericsson.

Fyra åtgärder är högprioriterade längs vägen: avfarten vid Färsna, avfarten till Trästabron, cykelväg till Svanberga och hela Grisslehamn.

– Nu har vi samlat in problemen. Det ger oss en grund för att gå vidare, säger Erik L´Estrade som är samhällsplanerare vid kommunen.

Åtgärderna ska finansieras genom kommunen och Trafikverket, som delar på kostnaderna.