Annons
Vidare till norrteljetidning.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Träd och elledningar över Roslagsvägar

UPPDATERAD: Blåsten har dragit in över Roslagen med nedblåsta elledningar, träd över vägarna samt strömavbrott.

Vid 15-tiden på lördagen vhade Vattenfall  fortfarande 4 pågående avbrott där 929 kunder var berörda.

Av dessa fanns 530 runt Södersvik på Rådmansö, 181 i Bergshamra och  192 på Arholma.

276:an stängdes av vid halv tio på lördagsmorgonen efter att en teleledning blåst ner.  Detta var på länsväg 276 på gränsen mellan Österåker och Norrtälje kommun.

Ledningen hade lagt sig rakt över vägen. Den första bilisten på plats körde in i ledningen med skador på bilen som följd. Larmet kom in 09.122

Men redan vid 07.12 kom det första larmet om blåstens framfart. Ett träd hade lagt sig över länsväg 283 vid den södra infarten till Grisslehamn. Det var ett stort träd som dessutom hängde över några ledningar.

08.03 larmades om ett träd över vägen vid Ekebyholm norr om Rimbo.

08.28 kom samma larm från Svartnö söder om Norrtälje.

09.27 var det dags att rycka ut till Roslagsbro. Det låg det, enligt larmet till Stockholmspolisens länskommunikationscentral, ett träd över Vätövägen vid Kåsta Malmby.

SMHI har utfärdat en klass 1 varning för Ålands hav under lördagsförmiddagen med nordliga vindar mellan 16-22 meter per sekund. Vindarna väntas avta under eftermiddagen och övergå till nordvästliga.