Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Totalstopp för motorbana

Planerna på att bygga en motorsportsanläggning utanför Hallstavik har gått i stöpet efter 20 års arbete. På bolagsstämman röstade Viking Raceway AB för att lägga ned sin verksamhet.

Annons

Sedan 20 år tillbaka har det funnits planer på att bygga en motorsportsanläggning med en dragracingbana i Varsvik utanför Hallstavik. Viking Raceway AB bildades 1995, och bolaget har under alla år kämpat för att få till stånd en arena med plats för både motorsport, konserter och annat. Men nu har tålamodet trytit för aktieägarna, som igår på bolagsstämman enhälligt röstade för att lägga ned bolaget.

– Det är klart att det var hängande huvuden. Vi bor i en kommun som inte förstår vad vi håller på med, säger bolagets talesman Hasse Johansson.

Bolaget, som är den enda banan i Sverige som har fått ett tillstånd av miljödomstolen för motorsportsverksamhet, har 225 aktieägare.

– Det gick enligt förslaget. Det var ett enhälligt beslut att lägga ned, berättar Hasse Johansson.

Han är starkt kritisk till Norrtälje kommun, som han anser har motarbetat bolagets planer.

– Slutkänslan är vilken eländig kommun vi bor i. Vi hade ju kommit så långt med ett miljötillstånd. Det är en enorm besvikelse, men vi ser ingen annan möjlighet, säger Hasse Johansson.

– Det är fruktansvärt att kommunen inte begriper vilken turistattraktion det hade kunnat bli. Vi hade kunnat få hit Classic cars-utställningen från Rättvik till exempel. Men trots att vi har berättat för kommunledningen om detta, så ser man ändå inte, säger Johansson.

Enligt honom har bolaget i vintras försökt få till stånd ett möte med den nya S-MP-C-ledningen för att försöka få till stånd en detaljplan.

– Ulrika Falk vill inte träffa oss, trots att vi bett om det. Vad ska vi göra? Det handlar till syvende och sist om att få ett bygglov, säger Hasse Johansson.