Annons
Vidare till norrteljetidning.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Topplag väntar Rimbo HK när elitserien startar om

Möter tabelltvåan Alingsås på bortaplan.

EM-uppehållet är över. I kväll väntar tabelltvåan Alingsås borta för Rimbo HK. Laget har ägnat uppehållet åt tuff träning och att kartlägga kvällens motstånd. Och just det sistnämnda ska Rimbo göra mer i framtiden.

– Jag kollade många matcher under handbolls-EM. Det enda Claes Hellgren (expertkommentator på TV4) egentligen pratade om var att man måste göra sin hemläxa om motståndaren, så vi ska försöka göra det mer framöver, säger lagets tränare Dick Tollbring och utvecklar.

– Vi har analyserat Alingsås jättemycket och kollat matchsituationer på video. Att göra det kan ha en väldig betydelse. Vi har inte tittat på motståndet så extremt mycket tidigare men nu har vi verkligen haft tid. Det är intressant att se vad vissa spelare gör i vissa situationer.

Rimbo har inte spelat match sedan annandagen då laget spelade oavgjort hemma mot just Alingsås.

– Jag tyckte vi gjorde en bra match då och vara nära att sno med oss två poäng. Nu är det borta visserligen men självklart går vi för seger, säger Jeff Tollbring och får medhåll av Dick.

– Det var en poäng med mersmak. Vi hade gjort vår hemläxa från första mötet med Alingsås (förlust 21–37) då vi hamnade i underläge direkt.

Utöver att scouta kvällens motstånd har Rimbo ägnat uppehållet åt tuff fysisk träning som trappats ned mot slutet.

– Det har varit hård träning hela tiden och det har känts bra. Vi har jobbat på styrkan och konditionen i två veckor och sedan börjat träna med boll igen, säger Jeff Tollbring.

På spelarfronten är alla skadefria sånär som på några skavanker. Enda spelaren som saknas i kväll är avstängde Endrit Abdullahi, som inte får spela igen förrän den 26 februari.

Med 13 matcher kvar av elitserien ligger Rimbo sist i tabellen med fyra poäng. En placering som innebär degradering till allsvenskan.

Laget har dock inte särskilt långt upp till en kvalserieplats. Önnered ligger närmast i tabellen och har också fyra poäng men 20 måls bättre målskillnad.

– Siktet är inställt på att hamna i kvalserien, det har vi snackat om i laget. Det är kanske inte så mycket som säger att vi ska ta fler poäng på 13 matcher än vad vi har gjort på 19. Men man lär sig så mycket av att spela i elitserien och samlar vi på oss några poäng framöver och får flyt vet man aldrig var det bär, säger Dick Tollbring.

Rimbo har dessutom kvar att möta Önnered på hemmaplan.

– Vi har inget att förlora nu utan det gäller att ge järnet den lilla tid som återstår av säsongen. Vissa matcher kommer bli viktigare än andra. Jag tänker först och främst på Önnered hemma och även i sista omgången hemma mot H43. Det gäller att vi riktar in oss på att ta poäng i vissa matcher, men självklart går vi ju för seger i alla, säger Jeff Tollbring.

Matchguide

Vad: Alingsås–Rimbo HK, elitserien herrar.

Var: Estrad Alingsås.

När: I kväll 19.00.

Läget i lagen: * Rimbo saknar bara avstängde Endrit Abdullahi och i mål står Jonatan Widgren och Andreas Mattsson. Alingsås har fullt manskap.

NT tippar: 36–30.

Så följer du matchen: På NT-sportens twitter ”NT_sporten” eller Svenska Handbollförbundets hemsida.