Annons
Vidare till norrteljetidning.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Tonårsligan redo för elitserien

Del 3. NT-sporten räknar ner till Rimbo HK:s historiska elitseriepremiär.

Johan Lundgren, Jerry Tollbring och Endrit Abdullahi är Rimbo HK:s stora talanger. Nu ska ”tonårsligan” visa vägen i elitserien.

– Förhoppningsvis växer vi med uppgiften, säger Johan.

Det är träning i Sparbankshallen och säsongsstarten mot Hammarby ligger bara några dagar bort. Allvaret kan börja för Rimbos lovande trio, Johan Lundgren, 19, Jerry Tollbring, 18, och Endrit Abdullahi, 17. Efter succésäsongen i allsvenskan är de framme vid det som alla handbollsspelare drömmer om: Elitserien.

– Vi har satsat hårt på handbollen alla tre och själv har jag alltid haft en förhoppning om att spela i elitserien. Men att man skulle nå dit med moderklubben hade jag inte vågat tro på, säger Johan Lundgren och Jerry instämmer:

– Nej, det trodde man ju aldrig. Nu går det inte att komma högre upp och det ska bli väldigt spännande att mäta sig med de allra bästa i elitserien.

Endrit Abdullahi på niometerslinjen har visat en stark utvecklingskurva och hoppas ta nästa steg under årets säsong.

– Jag har tränat hårt under försäsongen och det känns bra. Fysiken är en helt annan i elitserien och det är väl främst det man behöver jobba på. Men jag har tid att växa på mig, konstaterar Endrit.

Det kommer smälla i elitserien och Endrit är ingen spelare som backar i första taget. De två senaste säsongerna har han åkt på längre avstängningar.

– Ha ha, jo men jag har lugnat ner mig nu. Jag får väl passa mig lite och det kommer inte vara något problem. Det lär bli tufft spel i elitserien men det är så det ska vara, säger Endrit.

För Johan Lundgren väntar en oviss säsong med tanke hans skadebekymmer.

– Jag har mina benhinneproblem som jag hoppas bli av med. Men det är så pass illa att jag nog inte kan gå fullt i alla matcher. Men jag hoppas på det bästa, säger han.

Jerry Tollbring öste in mål både i allsvenskan och kvalserien på sin vänsterkant och vill fortsätta i samma stil.

– Lägena lär fortsätta komma på min kant, det är jag inte orolig för. Men försvarsspelet och styrkan kan bli bättre, säger han.

Efter framgångarna förra säsongen kommer trion till elitserien med höjda förväntningar på sig.

– Vi är ett år äldre och pressen växer då. Det är bra konkurrens i laget, jag är först på min plats just nu men om jag inte levererar så kommer Adam (Jernberg) och Joel (Nilsson) gå in i stället, säger Johan.

Och ska Rimbo hålla sig kvar i högsta serien gäller det att prestera på max – varje match.

– I fjol var inte alltid inställningen den bästa. Vi tänkte ibland att ”det här laget slår vi” och gick ut med fel attityd, säger Jerry.

– Men det är ingen risk i år med tanke på att alla lag är så pass bra. Vi är medvetna om att det är ett stort hopp från allsvenskan till elitserien och vad det innebär. Det är fullproffs vi möter nu, inte bara fysiskt stora som i allsvenskan utan klokare och bättre, menar Johan.

Så hur går det för Rimbo i år?– Jag tror vi ska kunna ta oss till kvalserien, säger Endrit.

– Vi har ju slagit en del av lagen förut och när vi har en riktigt bra dag kan vi slå vilka som helst. Jag hoppas att vi klarar oss kvar utan att gå via kvalserien, säger Jerry.

– Det blir svårt, men via en uddamålsseger på slutet tar vi oss till kvalserien, säger Johan.

Premiären

Rimbo HK möter Hammarby borta i Eriksdalshallen lördag den 21 oktober klockan 16.10. Matchen direktsänds i SVT.