Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Tommy Högström trea i tuff konkurrens – "Det bästa jag gjort på mycket länge"

En tredjeplats i klassen och en fin skalp i förre rallyvärldsmästaren Petter Solberg. MK Rimos Tommy Högström med kartläsaren Lotta Lundqvist hade en bra lördag i Lima i Dalarna när LBC Ruschen avgjordes.

Annons

Rutinerade duon Tommy Högström och kartläsaren Lotta Lundqvist stod på startlinjen när LBC Ruschen skulle avgöras i Lima söder om Sälen i dalarna i lördags. Det skulle bli duons blott andra vintertävlingen för säsongen. Osäkerheten hos Högström var stor då bilen genomgått en uppdatering av fjädringen, utan möjlighet att testköra innan.

Men det blev en fullträff. MK Rimo-duon for fram på sällan skådat sätt och landade på en tredjeplats i klass 2 framhjusdrivet bland 47 startande (de slutade på 22:a plats totalt av drygt 220 startande).

– Det gick mycket bättre än jag vågat hoppas på med tanke på att bilen uppdaterats och jag inte alls visste hur den skulle bli, säger Högström. Det mesta i tävlingsväg som jag tänkt köra i vinter har ju blivit inställt. Så det här var både överraskande och oväntat.

– Samtidigt gav det en rejäl dos självförtroende att ta med oss nu när grussäongen snart ska inledas.

LÄS ÄVEN: MK Rimo-duon litar till rutinen

Klassen på tävlingen, som ingår i Supercupen, är enligt Högström snäppet under SM, men med större bredd. Och med en del riktiga kanoner i startfältet. Eller vad sägs om förre världsmästaren (2003), norrmannen Petter Solberg i en bakhjulsdriven Ford Escort?

Det var en fin skalp för Högström/Lundqvist att ta med deras Opel Corsa.

– Ja, Petter var 40 sekunder efter mig på knappt nio mil, så det känns så klart riktigt bra. Det här är den bästa tävlingen jag fått till på väldigt länge. När man kört så lite som jag gjort i vinter är det lätt att börja tvivla på sig själv, var du står i konkurrensen. Men det här gick över förväntan. Sedan är det ju så att ju äldre du blir, jag är 52 nu, ju färre risker tar du så jag är mycket nöjd med farten vi höll.

Vann Höhströms klass i Lima gjorde Kristian Johansson från Kinda (Borås), tvåa blev hemmaföraren från Lima, Andreas Levin. Totalsegern gick till Daniel Röjsel, Dala Falun, som huserar i klass 1 fyrhjulsdrivet, med kartläsaren Nicklas Edvardsson, född och uppvuxen i Norrtälje.

Det blir alltså inga fler vintertävlingar för Högström och hur frekvent han kommer susa fram i grustävlingarna återstår att se.

– Vi får fundera igenom hur vi ska göra. Jag vann ju DM i fjol så det finns lite att försvara. Det närmaste jag vet att jag ska köra är vår egen tävling. MK Rimos "Björn Waldegårds minne" som körs i början av maj och ingår i DM.

I Lima slutade MK Rimos B-förare Björn Compier och kartläsaren Mikael Lindgren 22:a (39:a totalt) i klass 1 fyrhjulsdrivet.

LÄS ÄVEN: MK Rimo hedrar Björn Waldegård