Annons
Vidare till norrteljetidning.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Tjuven tog sig in med nyckel

Natten till tisdag stals hela dagskassan och en Audi från pensionat Granparken. Då tjuven gick in med nyckel gäller ingen försäkring.

Vid 23-tiden i måndags kväll låste platschef Josefine Jordansson alla dörrar och gick och lade sig. När hon vaknade vid 04.30 morgonen därpå hade någon, utan att bryta sig in, stulit både en kassaapparat full med pengar och hennes sambos bil.

– De måste ha gått in med nyckel. Det finns inga brytmärken någonstans. Men det har jobbat mycket folk här under åren. Kanske någon av dem behöll en nyckel, säger hon besviket.

Tjuvarna har tagit sig in både i huvudbyggnaden samt i den låsta svit i annexet där Josefine Jordansson bor med sin sambo.

– De har tagit min sambos jacka ur garderoben. I den låg både hem- och bilnycklar och bankomatkort. Det känns läskigt att de har gått in medan vi sov och när hela huset var fullt med folk.

Polisen återfann den stulna Audin i Brottby i tisdags kväll. Men då man inte har hittat några spår efter tjuvarna, varken i bilen eller på pensionatet kommer brottsutredningen att läggas ner.

Nu byter man ut alla lås på pensionatet och installerar ett avancerat säkerhetssystem. Eftersom  tjuven hade nyckel täcker inte försäkringen några av kostnaderna.

– Det kommer att kosta oss jättemycket pengar. Det känns så tråkigt och onödigt när vi precis har startat, säger Josefine Jordansson.