Annons
Vidare till norrteljetidning.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Tjuvar stal sadlar från ridläger för barn

Släppte lös hästar i flykten.

I tisdags morse upptäckte paret Marika och Joakim Teinert, som tillsammans driver Syninge ridskola, att hästarna sprang lösa mellan hagarna. El-stängslen var avhängda, detta eftersom tjuvarna, som arbetat i stallbyggnaden under natten, valt att transportera stöldgodset genom hagen.

– De har alltså samlat ihop 13 sadlar, lastat dem på vår cykelkärra och kört iväg dem en kilometer till den plats de haft bilen väntande, berättar Marika Teinert.

Till nypris kostar sadlarna sammanlagt omkring 100.000 kronor, begagnade är de värda 20.000 kronor. Ola Lindgren, stationsbefäl vid Norrtäljepolisen, förklarar att stölder i obevakade byggnader är svåra att klara upp:

– Det finns sällan några vittnen eller spår, om brotten klaras upp är det för att stöldgodset återfinns.

Försäkringen täcker kostnaderna för nya sadlar, men de verkliga skadorna är inte ekonomiska.

– Nu har jag massor med ridelever som inte har några sadlar till sina hästar, säger Marika Teinert och förklarar att de nya sadlarna kommer att kräva många arbetstimmar för att trimmas in.

Under onsdagskvällen upptäcktes också att tjuvarna stulit mat till ett värde av 2700 kronor ur en frysbox – mat som inhandlats till de barn som under veckan befinner sig på ridskolans sommarläger.