Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Tjockö blir fråga för riksdagen

Införandet av bryggpost på Tjockö från årsskiftet har nu lett till att frågan tas upp i Sveriges riksdag.

Annons

Riksdagsledamoten Anders Ahlgren från Dalarna debatterade under onsdagen postens dåliga service i skärgården i riksdagen.

– Tillgången till post är ett viktigt nav i den infrastruktur som en levande landsbygd och skärgård kräver, säger Anders Ahlgren.

Skärgårdslandstingrådet Gustav Hemming (C) har lett ett postuppror, som nu har spridit sig till riksdagen. Hemming har uppmanat posten att pausa i sina förberedelser att dra ner på postservicen på Tjockö.

– När Posten försämrar sin service försämras möjligheterna att bo och leva på landsbygden, säger han.

Riksdagsmannen Anders Ahlgren har konsekvenserna klara för sig:

– Konsekvenserna för ett ö-samhälle som Tjockö kan lätt förutses. Butiken riskerar att läggas ner, service från apotek och systembolag uteblir och i förlängningen kan det bli svårt att bo kvar, säger han i riksdagsdebatten.

Idag bor 47 personer permanent på Tjockö. Uppropet mot Postens försämrade service i skärgård och glesbygd har nu också spridit sig till andra delar av landet.