Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Tiohundraboenden saknar tillstånd

Tiohundra AB driver LSS-verksamheter utan tillstånd.

Annons

I höstas upptäckte IVO, Inspektionen för vård och omsorg, att två barnboenden saknade tillstånd, något som sedan åtgärdades. Men vid handläggningen av ett klagomål på en LSS-verksamhet upptäckte IVO att Tiohundra AB driver ytterligare 42 LSS-boenden och -verksamheter utan tillstånd. Bolaget skyller på budgetunderskott och omorganisation, förklaringar som enligt IVO ”saknar betydelse”.

IVO skriver i ett beslut att det är ”anmärkningsvärt att Tiohundra efter en så lång tid ännu inte har ansökt om att få bedriva” verksamheterna och IVO ”ser mycket allvarligt” på att bolaget driver verksamheterna utan tillstånd.

Den 7 april ska Tiohundra AB ha kommit in med en åtgärdsplan som anger när en komplett tillståndsansökan kommer in till IVO. Sker inte det kan Tiohundra AB få ett föreläggande om vite.