Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Tiohundra kräver 22 miljoner extra

Tiohundra har gått med underskott. Och nu begär sjukvårds- och omsorgsnämnden i Norrtälje 22 miljoner kronor extra till vårdbolaget.

Annons

Landstinget har vid flera tillfällen fått skjuta till med extra pengar till vårdbolaget Tiohundra.

— Det har lagts en budget, men sedan har vi ändå fått skjuta till pengar. Så vill inte jag jobba, säger finanslandstingsrådet Torbjörn Rosdahl (M).

I stället vill landstinget hitta en lösning där Tiohundra kan räkna med mer pengar redan när planeringen görs i början av året.

I en utredning har sjukvårds- och omsorgsnämnden i Norrtälje kommit fram till att den genomsnittliga kostnaden för sjukvård, exklusive primärvård, är 16 800 kronor per Norrtäljebo, jämfört med 18 100 per invånare i övriga länet. Trots det är sjukvårdsbehoven i kommunen är större än i övriga länet. Erik Langby (M) är ordförande i sjukvårds- och omsorgsnämnden.

— Rapporten pekar på att vi förbrukar mindre än man gör per invånare i genomsnitt i övriga länet. Vårdbolaget har gått med underskott och vi tycker att det med stöd av den här utredningen är rimligt att vi får en balans i ekonomin. Vi begär 22 extra miljoner från landstinget för att stärka vårdbolagets ekonomi.

Om Tiohundra kan räkna med 22 miljoner är ännu oklart.

— Den siffran kan vara för låg och den kan vara för hög. Vi ska analysera materialet och komma fram till hur mycket pengar det blir, säger Torbjörn Rosdahl.

Men det kommer bli extra pengar?

— Det skulle förvåna mig mycket om det inte blir det.