Annons
Vidare till norrteljetidning.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Tio nya poliser till Roslagen

Av totalt 394 nya poliser har tio anställts vid Roslagens polismästardistrikt. Men samtidigt har i år tolv poliser slutat arbeta i distriktet av olika anledningar.

I måndags anställde Roslagens polismästardistrikt tio tidigare polisaspiranter.

I samma veva har elva nya polisaspiranter anslutit, varav fyra nu prövar sina vingar hos Norrtäljepolisen.

– Vi hoppas att de ska rota sig och stanna kvar efter utbildningen, säger kommissarie Christer Sandström, pressansvarig vid Polisen i Roslagen.

En polisaspirant är inte en ordinarie polis och kan därför inte användas för att täcka upp polisens minimibemanning eller arbeta planerad övertid.

– De har alltid minst en handledare med sig och ska lära sig alla moment, säger Eva Brage, aspirant- och rekryteringsansvarig vid Roslagens polismästardistrikt.

För tillfället har distriktet 281 anställda poliser. Under 2014 har totalt elva poliser anslutits till ordinarie arbetsstyrkan. Förutom de tio nyanställda har en polis tillkommit från ett annat distrikt.

Samtidigt har två poliser slutat, sju gått i pension och tre lämnat Roslagen för arbete i andra distrikt.

Norrtälje kommun utgör distriktets norra del och uppdelningen är vanligtvis att en tredjedel av poliserna arbetar i norra delen.