Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Tio nya jobb till Norrtälje

Polisen nyanställer. Och det kan bli ännu fler framöver.

Annons

Polisens kontaktcenter i Norrtälje ska anställa tio personer.

– Vi kan komma att anställa ännu fler, säger enhetschefen Fredrik Pahlberg.

Polisens kontaktcenter, PKC, har bland annat två arbetsplatser i Norrtälje kommun. Dels i Norrtälje där 47 operatörer arbetar. På Arholma i den norra delen av skärgården, finns nio operatörer. Nu ska man anställa tio nya personer i Norrtälje.

– Vi kommer att utöka kraftigt i regionen, säger Fredrik Pahlberg.

Hur många nyanställda som hamnar i Norrtälje eller på Arholma, är inte fastställt. Vid polisens kontaktscenter tar operatörer emot samtal från hela landet, som rör anmälningar om olika brott.

– Vi har stora flöden just nu, och vi kan inte hantera det, säger Fredrik Pahlberg.

På senare tid har det framförts klagomål på att man inte kan komma fram när man ringer till polisen. Med tio nya anställda i Norrtälje hoppas man kunna råda bot på problemet. De nya jobben går att söka fram till den 28 april. Tjänsterna får internutbildning.

– Det är bra om man har juridisk kompetens så att man förstår lagarna. Att uttrycka sig väl i skrift, ha lokalkännedom och datavana är också bra, säger Pahlberg.

Fler tjänster kan komma att utlysas senare. I maj sker en omorganisation, då Stockholm slås ihop med Gotland.

– Hur det påverkar PKC vet vi inte idag, säger Pahlberg.