Annons
Vidare till norrteljetidning.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Thorleifsson tränar med allsvensk klubb

BKV Norrtäljes skyttekung Andrés Thorleifsson, 27 mål i fjol, tränar hela denna vecka med en allsvensk klubb. Han ska också spela två matcher med laget.

Allsvenska nykomlingen Falkenbergs FF, med ingen mindre är Henrik "Henke" Larsson som tränare, har bjudit in Thorleifsson till en träningsvecka. NT når Thorleifsson när han precis avslutat måndagens träning.

- Det kändes bara bra och meningen är att jag redan i morgon ska spela match (mot Halmia).

Enligt Thorleifsson har Falkenberg en tid haft ett öga på honom lite på avstånd.

- Ja, de har väl ingen järnkoll på mig, men tillräckligt för att de vill titta på mig i alla fall. Och de är ju på jakt efter en forward så jag hoppas kunna göra bra i från mig den här veckan, säger 25-åringen till NT.

Det är ingen hemlighet att Thorleifsson letar klubb högre upp än division 2 dit han var med och sköt BKV den gångna säsongen. Och att han därför med största sannolikhet är förlorad för Norrtälje-laget. 

- Jag har en del alternativ, men jag får se vad det blir. Men jag vill verkligen prova på att spela så högt upp som möjligt och gärna att jag får göra det så snabbt som möjligt, för jag är inte så ung längre.

Träningsveckan med Falkenberg avslutas på lördag med match mot Lyngby.

Något som gör att Thorleifsson missar Norrtäljes Idrottsgala, där han är nominerad som en av tre i kategorin Årets manliga idrottare, som går av stapeln på fredag.

- Det är ju riktigt trist att missa galan, men jag måste försöka ta den här chansen nu.