Annons
Vidare till norrteljetidning.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Thorleifsson tillbaka i spel

Efter fyra månaders skadefrånvaro var Andrés Thorleifsson i onsdags tillbaka på fotbollsplanen. Den förre Rialaspelaren hoppade in när Falkenberg överraskande åkte ur Svenska Cupen. – Kul att vara i gång igen, sedan gick det som gick, säger 26-åringen.

I mitten av maj gjorde Andrés Thorleifsson en titthålsoperation i höften för att bli kvitt sina ljumskbesvär. Dessförinnan hade han gjort allsvensk debut borta mot Malmö FF den 30 mars och noterats för ytterligare fyra matcher, den sista den 21 april.

Efter månader av rehab-träning och bakslag var anfallaren tillbaka i spel under onsdagskvällen när Falkenberg mötte FC Trollhättan på bortaplan i Svenska Cupen. I 66:e minuten bytte Thorleifsson av Johannes Vall vid ställningen 1–1. Falkenberg föll sedan i den efterföljande förlängningen med 1–2.

– Det blev lite mer speltid än det var tänkt. Alltid kul att spela fotboll igen, men jag var lite ringrostig och borde gjort ett mål eller två. Ett av lägena jag fick sätter jag nio av tio gånger om jag är i form. Jag får skylla på rosten, säger Thorleifsson och skrattar.

26-åringen har tränat för fullt sedan två veckor tillbaka och känner inte av ljumskskadan längre.

– Det är jäkligt skönt att träna och spela utan att känna smärta. Det är väl det jag är mest glad över för tillfället. Allting känns bra även om det inte är hundra än. Kvaliteten får komma efter hand.

Målet nu för 26-åringen är att få speltid igen, och han är fast besluten att ta chansen om han får den.

– Vi har väldigt många forwards i laget nu. Så målet först och främst är att bli uttagen i matchtruppen. Sedan hoppas jag få chansen och då måste jag ta den.

– Vi möter IFK Göteborg hemma på söndag och då vill jag vara med i truppen, den matchen har varit målet att vara disponibel till. Men vi har även slutspel med U21-laget och de matcherna blir bra träning för mig.

Falkenberg ligger elva i allsvenskan med 23 poäng. Tio matcher återstår och Hallandslaget, nykomling, har två poäng ned till kvalplatsen och ytterligare tre till en nedflyttningsplats. Allsvenskan är väldigt jämn på den nedre halvan, från plats 8-15 skiljer endast sex poäng.

– Det är riktigt tajt i botten men vi har bra chanser. Jag tycker vi är ett mer stabilt lag än våra konkurrenterna. Vi har inte en sådan jättebred trupp så vi måste hålla oss skadefria, men jag tror ändå på oss.

– Vi är riktigt starka på hemmaplan, det känns som att vi har stort självförtroende då och vi har en del sköna hemmamatcher kvar, Helsingborg, Mjällby och IFK Norrköping bland andra. Det brukar krävas 35 poäng för att slippa kvalspel, det blir svårt men tolv poäng till ska vi nog få ihop.