Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Thorleifsdottir imponerade på Island

Handbollstjejen på träningsläger med isländska landslaget, men väljer Sverige i första hand.

Annons

16-åriga Kristin Thorleifsdottir, vars föräldrar är från Island, har inlett handbollskarriären lovande och vänsternian har ögonen på sig från både svenskt och isländskt håll.

Nyligen gjorde hon sitt första framträdande i den isländska tröjan, på ett träningsläger med U16-landslaget.

– Det gick jättebra. Jag började träna med U16-landslaget och i första matchen gjorde jag en del mål. Islands förbundskapten i damlandslaget såg matchen och var imponerad, så senare under veckan fick jag prova på att träna med U18-landslaget. Det var väldigt kul, säger Kristin Thorleifsdottir.

Med den insatsen i ryggen lär Thorleifsdottir få fler chanser i Islands ungdomslandslag. Men svenska landslaget kommer i första hand.

– Självklart siktar jag på svenska landslaget. Men det är också svårare att nå dit, det är särskilt tuff konkurrens på 1998-fronten.

När behöver du välja?– Om man spelar en tävlingsmatch med ett landslag blir man låst i tre år.

Redan till helgen väntar riksläger i Katrineholm för Kristin med Sveriges mest lovande 98-99:er.Senare i oktober tas en trupp ut som ska spela 98–99-landslagets första landskamper.

– Rikslägret kommer bli spännande och kul, säger Kristin som spelar i Rosersberg och har Rimbo HK som moderklubb.