Annons
Vidare till norrteljetidning.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Thailändsk mat och kultur

Stora brogatan blev lilla Thailand under lördagens Thaifestival.

Konferenciern och Norrtäljeprofilen Johan ”Plexus” Oldenmark öppnade Thaifestivalen på lördagen. Bandet Lay thai spelade modern thailändsk musik och dansgruppen Rak sil uppträdde med thailändska danser från fem olika regioner.

– Thailändarna i Roslagen är glada för festivalen och nyfikna rospiggar som varit i Thailand och saknar det uppskattar också det här, säger Suneerat Bee Jantharang, festivalarrangör och restaurangägare.

Festivalområdet var på Stora brogatan utanför restaurangen Ran Mae Thai Roslagen. Mängder av färsk frukt, bananpannkakor, wok och kycklingspett serverades till hungriga besökare.

– Jag är här för den goda maten, papayasallad och vårrullar. Jag har rest i Thailand tidigare, säger Anita Modin, sommarboende på Rådmansö.

I festivaltälten serverades bland annat en thailändsk avsmakningsmeny med traditionella rätter.

– Förra året tog allt slut så i år laddade vi ordentligt med flera hundra kilo frukt och andra färska råvaror, säger Suneerat Bee Jantharang.

Festivalen avslutades med flera matcher i thaiboxning i samarbete med kampsportsklubben Norrtälje MMA.