Annons
Vidare till norrteljetidning.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Thailand prisvärt på sommaren

Thailand är ett klassiskt vinterresmål, men detfinns många fördelar med att åka dit under sommaren.Nu finns en klimatkarta som gör det lättare att hitta landets solsäkra destinationer.

Det finns många fördelar med att åka till Thailandunder lågsäsong. Flygbiljetterna är betydligt billigare och priserna på boende och aktiviteter är lägre. Ofta kan det handla om halva priset på boende. Har man barn kan det också vara enklare att åka när de ändå har sommarlov. Det gäller dock att ha lite koll på vart man åker i landet, då det är regnperiod mellan maj och oktober.

-Tyvärr tycks många ha en felaktig bild av att det regnar i Thailand hela sommaren, säger Nalinee Pananon, direktör för Thailändska turistbyrån, som har skapat en klimatkarta för att man lätt ska se hur mycket nederbörd det kommer i olika områden.

Hellre öst- än västkusten

För sol och bad är östkusten med Koh Samui, Koh Tao och Koh Pangang säkra kort, tipsar turistbyrån. Vill man upptäcka den tropiska regnskogen åker man med fördel till området runt Chiang Mai och Chiang Rai, där det regnar betydligt mindre än i andra delar av landet under sommaren. Man får kanske räkna med en och annan eftermiddagsskur, men det gör också att landskapet är vackert grönskande.

Länk till klimatkartan:http://www.upptackthailand.nu/wp-content/uploads/2014/07/Klimatkarta.jpg

Klimatet i Thailand

Den heta perioden

Varar från mars till maj. Då kan det bli uppåt 40-45 grader på sina håll, framför allt i norra Thailand.

RegnperiodenBörjar i maj-juni och fortsätter till oktober.

SvalkanFrån november till februari är det "svalka" i Thailand. Det innebär tempraturer ungefär mellan 25 och 32 grader. Den här perioden är det högsäsong för turismeni Thailand.