Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Teurnberg om valet av Lebedevs

Chris Harris ut. Andzejs Lebedevs in.Mikael Teurnberg ändrar i Rospiggarnas lag till kvällens seriefinal borta mot Elit Vetlanda.– Jag vill prova något nytt säger, lagledaren.

Annons

Chris Harris har haft en relativt tung inledning på elitseriesäsongen med Rospiggarna. I förlusten senast mot Dackarna tog GP-föraren tre poäng och nu får britten kliva åt sidan till förmån för lettiska föraren Andzejs Lebedevs.

– Jag har länge tänkt att testa Lebedevs, men eftersom laget gått som tåget tidigare har det inte varit läge att ta in honom. Men efter matchen mot Dackarna så kändes det rätt att testa Lebedevs, det stod mellan att ta bort Harris eller Grzegorz Walasek, säger Teurnberg.

Den senare, som nollade mot Dackarna senast, kommer dock också att få stå över denna vecka. Harris är tillbaka nu på onsdag när Ikaros Smederna gästar Parken, då står Walasek över och ersätts av Lebedevs.

Kvällens match innebär debut i Rospiggarna för Lebedevs. 20-åringen har under säsongen kört i polska division 1 med Daugavpils, och gjort det bra enligt Teurnberg.

– Han är en ung kille som blandar och ger. Men han kör väldigt fort när det stämmer för honom. Lebedevs har gjort en hel del bra tävlingar i år med Daugavpils och är sugen på att visa upp sig i Rospiggarna.

– Vi får se vad han går för, man får inte glömma bort att han är väldigt ung och aldrig åkt i Vetlanda förut.

Elit Vetlanda har växlat upp efter premiärförlusten borta mot just Rospiggarna.

Sedan dess har laget vunnit fyra av fem matcher, varav tre av tre på hemmaplan. Vetlanda ligger tvåa i elitserien, en poäng efter Rospiggarna.

– Vetlanda är väldigt formstarka och krossade Dackarna ordentligt hemma för två veckor sedan. De har världsstjärnor i hela laget med Woffinden, Hampel och Sayfutdinov i spetsen, säger Teurnberg.

– Det kommer verkligen inte bli någon lätt match utan Vetlanda borta är en av de svåraste i elitserien, säger Teurnberg.

Lagledaren höjer samtidigt ett varningens finger för att några av rospiggsförarna trivs bra på banan i Vetlanda.

– Andreas (Jonsson) blev svensk mästare där förra året och Jonas Davidsson var tvåa då. Kim (Nilsson) trivs också bra i Vetlanda.

Senast mot Dackarna var Rospiggarna inte alls med från början. Och någon upprepning vill Teurnberg inte se.

– Kommer Vetlanda in bra i matchen är de väldigt svårstoppade. Det är viktigt att vi börjar bra precis som vi gjort i år, förutom mot Dackarna.

– Det kommer bli väldigt tufft, men vi slog Vetlanda senast och pressen ligger på dem.

Matchguide

Vad: Elit Vetlanda–Rospiggarna i elitseriens omgång 8.

Var: Vetlanda Motorstadion.

När: I kväll klockan 19.

NT-sporten tippar: 48-42

NT-sporten är på plats och twittrar från matchen på twitter.com/NT_sporten.

Elit Vetlanda1. Tai Woffinden.

2. Emil Sayfutdinov.

3. Jaroslaw Hampel.

4. Jacob Thorssell.

5. Janusz Kolodziej.

6. Thomas H Jonasson.

7. Magnus Karlsson.

Rospiggarna1. Andreas Jonsson.

2. Jonas Davidsson.

3. Mads Korneliussen.

4. Timo Lahti.

5. Andzejs Lebedevs.

6. Grzegorz Walasek.

7. Kim Nilsson.