Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Tamps tackling – årets bästa

15-årige Hallstatalangen prisad på den inofficiella Hockeygalan – se tacklingen här.

Annons

I början av februari delade 15-årige Almtunaspelaren John Tamp, fostrad i Hallsta IK, ut en lyckad tackling (se i klippet ovan) under en U16-match mot Södertälje. Tamp tacklade en Södertäljespelare så att den senare flög in i egna båset.

– Jag mötte upp honom med bra tajming, sedan vet jag inte hur det gick till. Det blev en riktig resa för honom. Jag kände hur han lättade från isen och helt plötsligt flög han in i Södertäljes bås, sade Tamp till NT-sporten dagen efter matchen .

Under tisdagskvällen prisades tacklingen som årets bästa vid den inofficiella Hockeygalan , arrangerad av tv-kanalen C More och sajten Hockeysverige.se.

– Kolla på Södertäljespelarens reaktion, han hamnar i båset och tar ett byte på det, snacka om effektivitet, sade C Mores programledare och kommentator Björn Oldeen under galan.

Den inofficiella Hockeygalan anordnades för andra året i rad och sändes i C More. Galan leddes av Oldeen, C Mores expertkommentator och förre Färjestadsbacken Sanny Lindström, Damkronornas målvakt Valentina Lizana Wallner samt Uffe Bodin från Hockeysverige.se. Just Lindström är galans initiativtagare, han startade den skämtsamt på sin twitter för tre år sedan.