Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Tält rasade ihop i Parken efter stort snöfall

Snöfallet natten till första maj orsakade stora skador på Parkens VIP- och restaurangtält. Tält som Rospiggarna nu måste byta ut inför elitseriepremiären. 

Annons

Det var ingen trevlig syn som mötte de som kom till Parken under torsdagen. Samtliga fem VIP- och restaurangtält hade rasat ihop efter nattens snöfall.

– Tälten klarade inte av att bära snö- och vattenmängderna och låg platt på marken på morgonen. Det vi får göra nu är att riva eländet och köpa nya tält. Nästa steg blir att få tag på folk som kan hjälpa till, säger Rospiggarnas sportchef Göran Lindblom.

Snöfallet var inget som fanns med i beräkningarna på förhand.

– Nej, det talades om en centimeter snö men det har kommit uppemot en decimeter. Vi hade förtöjt tälten för storm men vi hade inte räknat med snö i sådana mängder.

De närmaste dagarna blir en kamp mot klockan för Rospiggarnas funktionärer och andra frivilliga.

– Vi tappar mycket tid och pengar, totalt kostar det här oss 50 000 kronor. I dag hade vi tänkt jobba med andra saker, som att sätta upp reklamskyltar. Det var planerat att använda en skylift i slänten, men det är ingen som vågar sig upp där nu med all snö som ligger.

– Det blir tajt med tid men vi kommer att hinna fixa allt innan premiären. Banan är åtminstone i bra skick, vi trodde vi skulle behöva vattna den men det slipper vi nu. Man får se det positiva i allt, säger Lindblom.