Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Taket läcker i skola

Anna Bergman förälder till barn i Gottsta skola, är orolig för den vattenskada som finns i matsalstaket och som nu förvärrats då det förra veckan började regna in i matsalen.

Annons

Enligt henne har det tidigare varit läckage i taket som lagats slarvigt.

– Det finns svarta fläckar kvar i taket och i förra veckan regnade det rakt ner i maten en bit från fläcken. Kökspersonalen petade då till i taket och kunde konstatera att det svar helt mjukt, berättar Anna Bergman, som är orolig att det kan finnas mögel under.

Hon har informerat skyddsombudet på skolan. Själv har hon gjort en anmälan till miljö- och hälsokontoret, men de har inte fått hennes anmälan ännu och kan därför inte åka ut och göra en koll. Hon tycker skadan är akut och är orolig för barnens miljö.

– Det kan ju vara så att innertaket är fuktskadat och att det finns mögel. Barn och personal har de senaste åren haft problem som nästäppa och hosta, säger Anna Bergman, som tycker att kommunen fortast möjligt bör se över problemet.

Rektor Mahpari Riahi, säger att fastighetsansvariga från kommunen varit och tittat på problemet tillsammans med henne, men hon vet inte säkert om det är åtgärdat ännu.

– Vi kommer snart att ha en skyddsrunda om några veckor på skolan då får vi ta upp de här problemen, säger hon.