Annons
Vidare till norrteljetidning.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Tafsade på kvinnas bröst - vill ha böter tillbaka

Fritidspolitiker överklagar dom om ofredande.

I våras fick en fritidspolitiker i kommunen böter sedan han tagit en lättklädd kvinna på bröstet. Nu vill mannen att tingsrätten betalar tillbaka bötesbeloppet på 11 300 kronor.

Mannen skriver i ett överklagande till tingsrätten att han i våras fick en ny medicin som gett honom kraftiga biverkningar och att han därför inte förstod innebörden av att godkänna ett strafföreläggande.

Den aktuella händelsen utspelade sig på badhuset i Norrtälje för ett år sedan. Enligt kvinnan lade mannen en hand på hennes bröst i samband med att de stod och småpratade vid bassängkanten efter en simtur. Kvinnan upplevde tafsandet som kränkande.

Fritidspolitikern erkände i efterföljande polisförhör att han klappat uppmuntrande på kvinnans ena bröst, men menade att han inte haft några sexuella tankar kring det.

När det blev känt att mannen fått ett strafföreläggande och betalat 11 300 kronor i böter för ofredandet blev han utesluten ur sitt parti.

När han nu överklagar menar han att det blev fel i tidigare förhör. Nu säger han i stället att han trodde att kvinnan höll på att drunkna och att han kan ha kommit åt hennes bröst när han försökte hjälpa henne.

Åklagaren anser i ett yttrande att mannen, genom att betala sina böter, har erkänt brottet och att hans nya förklaring inte ändrar det faktum att han har brutit mot lagen.